İstanbul Valisi Gül, LGS Türkiye birincilerini ağırladı

Vali Gül, Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS) 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan öğrencileri ağırladı.

İstanbul Valisi Gül, LGS Türkiye birincilerini ağırladı

Vali Gül, Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan öğrencileri ağırladı.

 

İstanbul Valiliği ve İstanbul Çocukları Vakfı tarafından “Türkiye Yüzyılı Çocukları” programı düzenlendi. İstanbul Valiliği bahçesinde düzenlenen programda İstanbul Valisi Davut Gül ve eşi Gülden Gül, Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS) İstanbul’dan katılan ve 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan öğrencilerle bir araya geldi. 77 öğrenci, İstanbul Valiliği’nce ödüllendirildi.

 

Öğrencileri tebrik eden Vali Gül, “8. sınıfta tam puan alarak başarılı olan öğrencilere eğitim hayatları boyunca imkanlar ölçüsünde burs vermek istiyoruz. Bu sene 352 tane 500 tam puan alan öğrencimizin 77 tanesi İstanbul’umuzda” dedi.

 

Öğrencileri tebrik ederek teşekkür belgesi ve hediye takdim eden Vali Gül, onlarla hatıra fotoğrafı çekildi. Tören sonrası Vali Gül, öğrencilerin ve ailelerinin yanına giderek sohbet etti.

Törende konuşan Vali Gül, “Birçok etkinlik yapıyoruz. İçlerinden en kıymetli olan bu tür başarıların ödüllendirildiği etkinlikler. O açıdan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. İstanbul’umuza bu güzellikleri yaşattıkları, bizleri gururlandırdıkları için. Allah tırnağınıza taş değdirmesin. Aileleri tebrik ediyorum. Çocuk yetiştirmek zor. Hele bu 8 yıllık eğitim döneminde inanıyorum ki çocuklarınızla birlikte adeta sınava girdiniz. Onunla birlikte uyuyup uyandınız. Büyük emekler sarf ettiniz. Öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. İnsan yetiştirmek zor iş. Çocuklarımıza verdiğiniz emeklerden dolayı. Bu işleri koordine eden kaymakamlarımızı tebrik ediyorum. Bugün adeta İstanbul’umuzun düğünü gibi. Bu tarihi bahçede mütevazi bir ortamda sizlerle bir araya gelmek istedik” dedi.

İstanbul Valiliği İstanbul Çocukları Vakfı Türkiye Yüzyılı Çocukları Davut Gül İstanbul İstanbul Haberleri İstanbul sondakika Sondakika Eyüpsultan Eyüpspor Haberleri