İstanbul'da bir kadınlar plajı daha kapatıldı

İstanbul'un mütedeyyin ailelerini ağırlayan ve kadınların gözlerden uzak denizin tadını çıkarması için açılan Çiftalan Kadınlar Plajı belediyenin CHP'li yönetime geçmesiyle kapatıldı.

İstanbul’da bir kadınlar plajı daha kapatıldı

İstanbul'un mütedeyyin ailelerini ağırlayan ve kadınların gözlerden uzak denizin tadını çıkarması için açılan Çiftalan Kadınlar Plajı belediyenin CHP'li yönetime geçmesiyle kapatıldı.

Sadece kadınların denize girmesinden rahatsız olan CHP'li belediye yönetimi seçimlerin ardından ilk icraat olarak Çiftalan Kadınlar Plajı'nın kadınlara özel günler uygulamasını durdurdu ve tamamen karma sisteme geçti.

 

İstanbul’da kadınların en büyük sorunu kendilerine özel halk plajlarının sayısının az olması. Yaz aylarında etrafı denizlerle çevrili İstanbul’da kadınlara özel halk plajı oldukça az. Son on yılda açılan sadece kadınlara özel ve belediyelerin işlettiği plaj sayısı çok az. Son seçimlerde İstanbul’un kıyı şeridi tamamen CHP’li belediyelere geçmesiyle kadınlara özel plajlar kapatıldı ve karma halk plajı haline getirildi.

Eyüpsultan’da bulunan Çiftalan Plajı bunlardan bir tanesi. 2023 Yılında dönemin belediye başkanı Deniz Köken tarafından yapılan Çiftalan Plajı haftanın üç günü kadınlara özel hizmet vermesiyle büyük beğeni toplamıştı. Plaj tamamen ücretsiz ve haftanın üç günü çalışanlar dahil kadın personel ile hizmet vermekteydi. Belediyenin ilçe de belirlenen noktalarından yaptığı ücretsiz ring servileri ile mütedeyyin ailelerin ve yalnız bayanların en çok tercih ettiği halk plajı oldu. Ancak seçimlerde CHP’ye geçen belediyelerde kadınların özel plajları kapatıldı.

 

Çiftalan Plajı’nda haftanın üç günü kadınlara özel plaj uygulaması kaldırılarak tamamen karma hale getirildi. Ücretsiz olan işletme de paralı hale getirildi ve mütedeyyin kadınların denize girmesi engellendi. 

 

Daha önce MHP’de olan Silivri Belediyesi’nde ise aynı durum yaşandı. Bayanlara özel plaj kaldırıldı ve karma halk plajı olarak hizmet vermeye başladı. İlçe halkının verdiği tepkiler üzerine belediye geri adım atsa da eski sisteme geçiş henüz sağlanmadı. Eyüpsultan’da ise durumdan rahatsız olan vatandaşlar belediyeye her fırsatta durumu dile getirse de henüz bir sonuç alınmadı. 

 

Eyüpsultan’da yaşayan vatandaşlar sosyal medya ve belediye iletişim kanalları üzerinden durumun düzeltilmesi için şikayet oluşturmaya devam ediyor. Ancak yeni yönetim bu konuda kararlı olduğu anlaşılıyor. Nitekim son meclis toplantısında  AK Parti grubunun teklifini ‘din tüccarlığı’ olarak nitelendiren CHP yönetimi bu konuda geri adım atmayacağının sinyallerini verdi.

 

İstanbul nadir ve Eyüpsultan’ın tek kadınlar plajı böylece tarihe karışmış oldu.

İstanbul’da bir kadınlar plajı daha kapatıldı Çiftalan Plajı Kadınlar Plajı İstanbul Eyüpsultan Eyüpsultan Belediyesi Eyüpspor Haberleri Eyüpsulta haber İstanbul Haber